Luchtgommen

LUCHTGOMMEN

Onze ABE PRO luchtgomketel combineert het beste van luchtgommen en stralen in één hoogwaardige ketel. Een professionele luchtgomketel waarmee je elke reinigingsklus aan kunt.
We leggen je graag uit wat je allemaal met deze professionele luchtgomketel kunt doen.

Wat is luchtgummen precies?

Luchtgummen of ook wel luchtgommen genoemd is een straaltechniek waarbij je zelfs letters van papier kunt stralen. Dit geeft aan dat je dus heel fijn kunt reinigen, vooral hele kwetsbare ondergronden. Je straalt dan met 0,1 tot 2 bar en een zacht straalmiddel. Met onze ABE PRO luchtgomketel kun je naast luchtgummen, ook dikke roest- of verflagen verwijderen, dit doe je door de straaldruk te verhogen en een ander straalmiddel te gebruiken. Erg veelzijdig dus!

ABE PRO Luchtgommen en stralen in één ketel

De krachtige ABE PRO luchtgomketel biedt een straaltechniek voor vele toepassingen en is geschikt voor elk straalmiddel. De afneembare deksel garandeert snelle materiaalwisselingen en gemakkelijke verwijdering van vreemde voorwerpen. De straaldruk is traploos instelbaar en je bespaart tot 30% materiaal dankzij het geoptimaliseerde ontwerp en technologie.
De robuuste en gebruiksvriendelijke ketels zijn geschikt voor het voorzichtig renoveren van verschillende soorten oppervlakken. De luchtgomketel is relatief licht waardoor je de ketel gemakkelijk kunt vervoeren en verplaatsen.
Een cycloonafscheider is standaard gemonteerd. Deze is extreem robuust, werkt onderhoudsvrij en heeft een rendement van bijna 99%, er zit nog maar 1% luchtvochtigheid in het condensaat.

ABE PRO: Stralen en Luchtgommen in één ketel!

Wat heb je nodig om te beginnen met luchtgommen?

Straalmiddel voor luchtgommen

Er zijn verschillende soorten straalmiddel. Zacht straalmiddel, zoals soda of kalk, gebruik je om vervuiling te verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen. Hard straalmiddelen, zoals grit of granet, zet je in om de ondergrond op te ruwen om bijvoorbeeld de nieuwe coating beter te laten hechten. De keuze van het ideale straalmiddel levert een bijdrage aan jouw succes. Laat je adviseren welk straalmiddel het beste bij de klus past.

Straalmiddel voor de ABE PRO

Koeler in combinatie met de ABE PRO luchtgomketel

Het is belangrijk om droge straallucht te hebben. Je kunt zelf een compressor kopen met een ingebouwde nakoeler en vocht afscheider. Ga je een compressor huren, dan kun je het beste zelf een losse nakoeler aanschaffen. In de meeste huurcompressoren zit geen nakoeler. Het voordeel van je eigen nakoeler is dat je overal in Nederland een compressor kunt huren, ook zonder nakoeler. Wil je advies over een nakoeler? Neem dan contact met mij op.

Koeler voor de ABE PRO

Compressor in combinatie met de ABE PRO Luchtgom ketel

Je hebt een compressor nodig om de ketel te laten werken.
Wij bieden de mogelijkheid om een compressor van het merk
Kaeser te kopen of te leasen.

We hebben vaak ook wel een aantal gebruikte compressoren staan van verschillende merken, hier geven wij 3 maanden garantie op. Laat je adviseren welke compressor het beste bij jou en je werkzaamheden past.

Compressor voor de ABE PRO

Persoonlijke beschermingsmiddelen bij Luchtgommen

Veiligheid boven alles. Ga je aan de slag met stralen en luchtgummen, denk dan ook aan jezelf. Bescherm je zelf met minimaal een ffp2 stofmasker, een veiligheidsbril, gehoorbescherming en handschoenen.

Ga je professioneler aan de slag? Ga dan voor een lucht- of straalhelm, slangen en een ademluchtfilter.

Persoonlijke bescherming bij de ABE PRO

Welke ketel heb ik nodig?

ABE PRO – luchtgomketel 25 liter

Tank inhoud : 25 liter
Leidingen : ½ “
Ø ketel : 270 mm
Ø totaal : 650 mm
Totale hoogte : 880 mm
Gewicht : 35 kg
(ongeveer)
Straal druk: traploos instelbaar
van 0 tot 8 bar

ABE PRO – luchtgomketel 45 liter

Tank inhoud : 45 liter
Leidingen : 1 “
Ø ketel : 270 mm
Ø totaal : 900 mm
Totale hoogte : 1220 mm
Gewicht : 50 kg
(ongeveer)
Straal druk: traploos instelbaar
van 0 tot 10 bar

Voorbeelden van Red Redar hout luchtgommen

Red redar hout luchtgommen

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring hebben wij voor elke schoonmaak uitdaging wel een oplossing!

  We willen even zeker weten dat je geen robot bent:

  Antifouling verwijderen met een straalketel

  Antifouling verwijderen doe je snel en effectief met onze ABE PRO straalketel

  Verf en roest van metaal verwijderen met een soft straalketel

  Verf en roest van metaal verwijderen met behulp van een straalketel

  Graffiti verwijderen met een straalketel

  Graffiti verwijderen doe je snel en effectief met onze ABE Pro luchtgomketel en straalketel en een milieuvriendelijk straalmiddel.